Ventileren middel tegen Infectieverspreiding
Het RIVM heeft vreemd genoeg nog geen standpunt ingenomen met betrekking tot het ventileren van het binnenklimaat. Terwijl er steeds meer bekend wordt dat de zeer kleine aerosolen een grote invloed kunnen hebben op de verspreiding van het corona virus (Covid-19).
Het RIVM heeft vreemd genoeg nog geen standpunt ingenomen met betrekking tot het ventileren van het binnenklimaat. Terwijl er steeds meer bekend wordt dat de zeer kleine aerosolen een grote invloed kunnen hebben op de verspreiding van het corona virus (Covid-19).
We kunnen stellen dat, als we voldoende ventileren, de condities voor het corona virus verslechteren ofwel goed ventileren verlaagd aanzienlijk het risico op verspreiding.
Helpt ventileren tegen corona?
Bijdrage over aerosolen in de lucht en verspreiding bij slechte binnenklimaat condities.
Klimaat Beheer: Verdunnen middels ventilatie is prima, volgens het adagium “the solution to pollution is dilution”
Goede ventilatie is al jaren ondergewaardeerd. Niet direct zichtbaar maar wel belangrijk. Klachten zoals hoofdpijn, luchtweg irritaties en droge ogen zijn veel voorkomende klachten en ook een middel tegen infectieverspreiding. Voldoende ventilatie laat je prettig werken in een vertrouwde en veilige omgeving.
Luchtkwaliteit in het algemeen
Verontreinigde lucht is nauwelijks waar te nemen. De luchtkwaliteit heeft grote invloed op het welzijn van collega’s. Een slecht binnenklimaat, wordt veelal veroorzaakt door onvoldoende ventilatie. Denk hierbij aan brandstoffen en oplosmiddelen, veelal afkomstig uit bouwmaterialen. Een aantal van deze stoffen, bijvoorbeeld formaldehyde, heeft schadelijke effecten op de menselijke gezondheid), geeft een productiviteitsverlies tot wel 10%. Daarnaast heeft een slechte luchtkwaliteit grote mate van invloed op het ziekteverzuim en het welbehagen van de medewerkers alsmede op de energiekosten.
Voor de benodigde hoeveelheid verse lucht bestaat geen optimum. Maar op het moment dat verse luchttoevoer onder de 30 a 40 m3 per uur per persoon komt, neemt de kans op geur- en gezondheidsklachten significant toe.
Naast de aanwezigheid van VOC-emissies, fijnstof en andere vervuilende stoffen heeft ook de heersende CO2-concentratie invloed op het binnenklimaat. Een verhoogde CO2-concentratie geeft een evenredig verhoogd risico op aspecifieke klachten (hoofdpijn, vermoeidheid, irritaties etc.) en heeft daardoor ook een negatief effect op het denkvermogen en de kwaliteit van zakelijke beslissingen.
De meeste werkgevers beseffen heel goed dat je je mensen moet beschermen tegen gevaarlijke stoffen, schadelijk geluid en onveilige machines. Wist je dat ook een aangename temperatuur, voldoende licht en frisse lucht. Een goede werk-privé balans en voldoende hersteltijd tussen twee diensten onderdeel zijn van een gezonde werkplek?
Het belang van een goed binnenklimaat
Laat uw werkplek direct controleren op virus condities
of bel met ons: 026-8200240
Klimaat Beheer “De binnenklimaat specialist