Actueel

Corona en ventilatie

Klimaat Beheer krijgt veel vragen binnen met het onderwerp Corona virus en onze werkomgeving, wat als we onze gebouwen weer opstellen voor onze medewerkers? en wat moeten we veranderen om het veilig te maken. Dit zijn een aantal vragen waarmee we de onderstaande publicatie zijn opgesteld, aangevuld met extra informatie met betrekking tot het corona virus.

Er wordt steeds meer bekend over de verblijfstijd van het corona virus in kantoren en de noodzaak om te ventileren. Bij een goede doorstroom van verse lucht halveert de hoeveelheid vervuilde lucht binnen enkele seconden. We kunnen stellen dat ventileren in “afgesloten ruimten” (lees: kantoren, klaslokalen en andere verblijfsruimten) van groot belang is. Een gezonde werkplek is de basis om goed te kunnen functioneren. Niet alleen goed zijn in je werk maar je ook gezond voelen zijn belangrijke aspecten voor een werkomgeving.

Ventileren is noodzakelijk!!  lees hier meer  info via “De ingenieur”

Ventileren leidt niet alleen tot een daling van het CO2-gehalte van de binnenlucht en ook van de concentraties van andere verontreinigingen in de binnenlucht. Denk daarbij aan lichaamsgeuren, ziektekiemen (virussen), allergenen en opdwarrelende stofdeeltjes. Maar ook aan emissies uit stoffering, materialen en apparatuur. Hoe kun je weten of een ruimte voldoende geventileerd wordt?

Co2 metingen en waarden zijn een indicatie of een ruimte voldoende geventileerd wordt.Deze co2 waarden geven direct aan of de ruimte voldoende geventileerd wordt en geven een melding bij overschrijding en hiermee de corona condities. Dit kan zijn dat er teveel mensen in een ruimte zijn dan wel er onvoldoende ventilatie aanwezig is. Met meer dan 10 jaar ervaring voert Klimaat Beheer jaarlijks honderden metingen uit op locaties. Sinds 2018 hebben we een aanvullende dienst toegevoegd aan onze portfolio.

Snel inzicht van elke ruimte

Op basis van toegankelijke en betrouwbare data maken wij een  rapportage, waarmee u een gezonde werkomgeving creëert. Onze rapportage geeft inzicht in de omgeving en de beleving van medewerkers. De metingen vinden plaats op de plek die u kiest!

De gegevens over het binnenklimaat zijn eenvoudig toegankelijk binnen het dashboard. In deze veilige online omgeving is de data altijd beschikbaar en op elk gewenst moment te raadplegen. U bepaalt wie binnen uw organisatie toegang krijgt tot het dashboard; van facilitair medewerker  tot HR Manager, of uw office manager. De keuze is aan u!

Maandelijks ontvangt u van ons advies om het binnenklimaat te verbeteren. Zonder moeite kunt u vervolgens veranderingen zelf doorvoeren. Indien wenselijk wordt er een grenswaarde  met overschrijding van het aantal mensen op basis van CO2 verzonden per e-mail.

Vraag naar de mogelijkheden!

Hoe gaat dit in zijn werk?

Om een goed beeld te krijgen meten we verschillende waardes. Onze speciale sensoren meten standaard de CO2-concentraties, de luchtvochtigheid en de ruimtetemperatuur. Dit is zelfs nog uit te breiden met onze fijnstofmeters. Hierdoor kunnen wij een gericht advies geven en geven we tips om het binnenklimaat te verbeteren. Plaats de sensor in een ruimte naar keuze en ontvang maandelijks inzicht en advies voor jouw binnenklimaat en werkplek.

Plug & play

Het is erg makkelijk. U plaatst de sensor in een ruimte naar keuze en zet de meter aan. Meer hoeft u niet te doen! De sensor start direct met meten en verzend alle data naar een beveiligde online omgeving. En de accu’s gaan lang mee zodat u de meters niet hoeft op te laden! De Airsensor huurt u voor de periode die u kiest. Gemiddeld is 1 sensor voldoende voor een ruimte van 50-60 vierkante meter. Er is dus maar 1 sensor nodig om goed inzicht te krijgen in één ruimte met daarin 1 tot maar liefst  5 medewerkers! Ons advies is een half jaar de metingen te doen, waardoor u gedurende verschillende seizoenen meet. Dit geeft een beter beeld van de situatie en de beleving van de werknemer. Natuurlijk kunt u altijd korter of langer huren. Of aan het einde van uw huurtermijn verlengen! Het terug zenden van de sensoren doet u kosteloos.

Vraag direct naar de mogelijkheden!

Wij werken oa voor: