Actueel

Binnenklimaat alleen de juiste temperatuur?

Het antwoord is nee. Het binnenklimaat in kantooromgeving wordt door veel factoren bepaald.

Het antwoord is nee. Het binnenklimaat in kantooromgeving wordt door veel factoren bepaald. Denk aan licht, geluid, fijnstof, luchtkwaliteit, luchtstroming, luchtvochtigheid, temperatuur en nog een aantal zaken. Toch vinden we al snel dat er iets met de temperatuur is.
Veel gehoorde klachten zijn dan ook te koud of te warm, last van droge ogen, hoofdpijn en een benauwd gevoel. Deze bevindingen zijn vaak de eerste aanleiding tot vragen aan de facilitaire collega’s op de werkvloer.

De betekenis “binnenklimaat” is in de volksmond eerder bekend als de juiste temperatuur. Dit is toch niet helemaal juist, omdat het binnenklimaat meer factoren beschrijft die in gesloten ruimtes ons welbevinden en welzijn beïnvloeden. De belangrijkste factoren zijn temperatuur, luchtvochtigheid evenals luchtkwaliteit. Als lucht en temperatuur niet in balans zijn, zal dit een duidelijk effect hebben op het eigen welbevinden en zelfs op de gezondheid.

Aangezien mensen tegenwoordig het merendeel van hun tijd doorbrengen in kantoren en andere gesloten ruimtes, wordt de kwaliteit van het binnenklimaat alsmaar belangrijker.

Bekijk hoe het werkt!

Lees ook ” Het belang van en goed binnenklimaat”

Wij werken oa voor: